zondag 1 maart 2015

300 euro gestolen! (23/02 - 01/03)

Dit weekend was een bewogen weekend, je zal wel lezen waarom...
Eerst en vooral, tijdens de werkweek heb ik niet zoveel speciaal gedaan, het was ook dikwijls wat slecht weer hier (het regenseizoen is nog niet over). Op het werk wordt het steeds leuker, toffe collega's, leuke sfeer, leuke opdracht. Ben echt zeer tevreden over dit bedrijf. En ja ik leer hier ook bij! ;) De opdrachten deze week waren vooral tekenwerk en presentaties maken. 

De vrijdagavond ben ik weg geweest met sancita, iets gaan eten en daarna beetje gaan chillen in een bar. er was een live optreden van iets dus was wel leuke sfeer. We hebben dan besloten om de zaterdag te gaan kajakken. 





Zaterdagochtend ben ik eerst nog naar de kapper geweest, twas nodig! Ook dit was iets speciaals, ik heb zeker 5 keer opnieuw moeten uitleggen hoe hij men haar moest knippen. Iedere keer wanneer hij dacht dat hij klaar was moest ik hem teleurstellen... ja wat wil je het kost slechts 1,80 euro. Al bij al is het nog goed afgelopen. verrassend genoeg want zijn schaar was echt bot en het meeste van men haar doet hij af met een breekmes. Daarna heb ik nog een volledige voetbehandeling gekregen en massage. Totale kostprijs 1,50 euro

In de middag, en hier begint het verhaal. Jammer genoeg geen camera, batterij was plat en dit merk je uiteraard bij aankomst.. Kajakken kost hier ook niet veel geld, slechts 2 euro en je mag zolang roeien als je wilt. Maar je krijgt ook waar voor je geld uiteraard die 'kajaks' hebben hier enkele generaties overleefd. Overal zijn er gaten toegeplakt. Na eventjes roeien, hebben we besloten om naar e golven te gaan (slecht plan). Hier hebben we ondervonden dat met een kajak golven nemen NIET lukt. Spijtig genoeg hadden we ook de elektrische autosleutels mee, deze waren dus uiteraard kapot (maar het was wel geestig :D ). 

Wel vreemd met de gewone sleutel krijg je de auto open maar kan je de auto niet starten (heeeel vreemd). dus gebeld naar de carrosserie, die hebben dit gefixt achter een uur. Daarna zijn we opnieuw naar een restaurant geweest. Dit is echt voor iedereen een aanrader! Leuke gerechtjes, lekker en niet duur! S'avonds is Stefanie toegekomen, dit is een vriendin uit Belgie en verblijft ook op Puriswari (ik heb dus een Belgische buur :)
Beef steak - 4 euro















De zondag zijn we begonnen met geld te gaan inwisselen, we hebben dus de beste inruilplaatsen gaan opzoeken waar het hoogste bedrag konden krijgen per euro. Dit was ongeveer 15 000 IDR. per euro. We tellen alles na en alles is inorde (dachten we). Daarna iets kleins gaan eten en naar huis gegaan om te tellen, te verdelen en dus huur enzo te betalen. Voor de duidelijkheid we hebben samen 1200 euro ingewisseld wat ongeveer 18 000 000 IDR zou moeten zijn. Eenmaal thuis merken we dat we maar 13 000 000 IDR hebben, wij zoeken, uiteraard niet vinden. We zijn dus overduidelijk gescammed geweest.



Dit voor een waarde van 5 000 000 IDR, ongeveer 330 euro. We hebben besloten om naar de politie te gaan, en we waren er ons eigenlijk al redelijk van bewust dat we ons geld niet meer gingen terug zien. Niets was minder waar, na enkele uren zoeken, uitleggen naar de politie zijn ze meegeweest en hebben ze allemaal braaf ons geld terug gegeven (stomverbaasd). De politie is hier overduidelijk de sterke hand, we mochten ons eigen bedrag kiezen hoeveel we graag terug wilden... op het eind van de rit hadden we dus onze 5 000 000 IDR. terug (dolgelukkig). 

18 000 000 IDR. 
Dit zijn we gaan vieren met een wijntje aan het strand, wel een heel drukke badplaats voor de Indonesiƫrs blijkbaar, zoals je ziet... Na eventjes wandelen zit je in het veel rustigere en aangenamere gedeelte. Zoals ik dus zei het was een bewogen weekend!














1 opmerking: